Alles wat nodig is voor een up-to-date vooraankondiging
Het Digitaal Ritformulier maakt gebruik van een intelligent kladblok. Om snel te kunnen werken en efficiënt wordt gewerkt met slimme toetscombinaties.
Via de naam en geboortedatum van de patiënt vraagt de verpleegkundige via VECOZO de gegevens op van de zorgverzekeraar. Dit zijn NAW gegevens, polis gegevens en BSN nummer. Om te kunnen werken met een digitaal ritformulier, is het noodzakelijk dat er een koppeling wordt gemaakt met de landelijke server van AZN: de LSIV (landelijke server incidenten en voertuigen).
Het Digitaal Ritformulier werkt met de vaste ABCDE-methodiek volgens het LPA8. Via een slimme interface met tegelstructuur kan er supersnel gewerkt worden. En de ambulance-verpleegkundige zich kan focussen op de essentiële punten.
Via het EMD (Electronisch Medicatie Dossier) kunnen alle medicijnen opgevraagd worden die patiënt gebruikt indien de volgende patiëntgegevens bekend zijn: Naam + Geboortedatum + BSN.
Via minimaal 3 vaste momentopnames worden vital signs geregistreed. Zoals polsfreqentie, ademhaling, bloeddruk, bewustzijn, EMV scores motorische en verbale reacties. Veranderingen worden direct visueel zichtbaar.
De 2nd Survey hangt samen met de SBAR. De situatie, achtergrond, top-teen-onderzoek en gewenste opvang worden binnen deze omgeving bijgewerkt.
Ritgegevens worden automatisch opgeslagen en direct bijgewerkt. Door middel van een slimme navigatie wordt continu berekend wat de verwachte aankomsttijd is bij zowel de incidentlocatie als de SEH (Spoedeisende Hulp).
Alle relevante data wordt verzameld en bijgewerkt volgens de MIST-methodiek: Mechanism of injury, Injuries found & suspected, Signs en Treatment given. Deze samenvatting omvat de vooraankondiging voor de SEH.